Son zamanlarda değişik tür ekmekleri farklı farklı fırınlardan alıyorum. Bugün de Ethem Efendi Caddesi'ndeki bir taş fırından tam buğday ekmeği aldım eve gelir gelmez peynir ve domatesle bir dilim yiyim derken bu güzellik ortaya çıktı, her zamanki gibi ilk düşünce farklı bir biçime dönüşerek son buldu:))
İster öğle yemeği olarak ister beş çayı yanına afiyetle yenilecek lezzeti bol bir kanepe. Restaurantlarda ve yemek kitaplarında bruschetta olarak dilimize girdi ama kanepe demek daha mı doğru olacak acaba:)
Malzemeler;
- dilim ekmek
- minik domates
- minik salatalık
- kapya biberi
- roka
- krem peynir
- siyah zeytin
- ceviz
- sos : zeytinyağı+zahter+kekik
Ekmek dilimini ızgarada kızartıyoruz, üzerine krem peynir sürüp sırasıyla doğranmış sebzeleri , zeytini ve cevizi koyuyoruz. En üstüne sosumuzu döküp servise hazır hale getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
15 Mart 2013 Cuma
Bruschetta ( bildiğimiz kanepe )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
çok lezzetli görünüyor canım.kahvaltıda süper olur.ellerine sağlık.sevgiler.
Harika bir kanepe, renkler karika, ellerine sağlık Neşecim..
Nefis,elinize sağlık. Tambuğday ekmeği zaten en doğru seçim .
Çok iştah kabartan bişey olmuş eline sağlık..sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgiler..mutfaksevgisi.com
Çok iştah kabartan bişey olmuş eline sağlık..sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgiler..mutfaksevgisi.com
nefis görüntü,ellerinize sağılık.
bu sadece kanepe değil bence :) çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
Bir hatir sormak istedim:) sevgiler..
Yorum Gönder