Uzun zamandan sonra mevsimini kaçırmadan bir müddet önce yapmış olduğum lezzeti yiyenler tarafında onaylanan palamut buğulamayı paylaşmak istedim.
Malzemeleri ve yapılışı basitmi basit ama yemesi nefismi nefis:-)
Malzemeler ;
- 2 adet kalın halka doğranmış palamut ( buğulam için kalın doğranırsa daha güzel oluyor )
- 3 adet iri boy kuru soğan ( kalın olarak halka halka doğranmış )
- 3 adet patates ( halka halka doğranmış )
- 2 adet domates ( halka halka doğranmış )
- yarım demet maydanoz
- 2 adet limon ( halka halka doğranmış )
tuz , karabiber , zeytinyağı
Tepsimizi çok az yağlıyoruz aralara çok az tuz ve karabiber serpiştirerek sırasıyla soğan , patates , balık , domates , maydanoz ve limonu yerleştiriyoruz. En üstüne çok az zeytinyağı gezdirip tepsinin üzerini folyo ile kapatıp çok harlı olmayan ateşte pişiriyoruz. Suyunu salacağı için son 5 dakikasında folyoyu açık olarak pişiriyoruz suyunu hafifçe çektiriyoruz.
Ocakta pişme işleminden sonra çok az bir müddette fırının ızgarasında tutulabilir.
Sağlıcakla kalın.
24 Kasım 2011 Perşembe
Palamut Buğulama Ocakta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder