Uzun zamandır yediğim en güzel patlıcan lezzetlerinden bir tanesi diyebilirim.
Sevgili Nükte Ablacım gene döktürmüştü , diğer güzel yemeklerin yanında bence bir numarayı bu aldı:-) Ellerine sağlık şekerim , bunu gerçekten senmi yaptın ?:-))))))))
Malzemeler ;
- 4 adet patlıcan
- 4 adet sade karper peyniri
- 8 diş sarımsak ( dilimlenmiş )
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Yıkanmış patlıcanları karnıyarık gibi ortadan kesiyoruz içinin patlıcanını bıçakla bir kaç parçaya kesiyoruz , içine sarımsak dilimlerini koyup karper peynirini yediriyoruz ve en üstünede tereyağını koyup 140-150 derecelik fırında üstünü örtmeden yeme kıvamına gelene kadar yavaş yavaş pişiriyoruz.
Özellikle et yemeklerinin yanına harika bir garnitür , aslına bakarsanız tek başına ana yemek bile olabilir.
Sağlıcakla kalın.
7 Eylül 2011 Çarşamba
Patlıcan Kumpir- Nükte Abla'dan
Etiketler:
Fırın Yemekleri,
Sebze Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
SEvgili Neşe hanım
bu tarifi hiç duymamıştım ama denemek istiyorum....
size afiyet olsun, sevgiler
ooo neşecim bu ne güzelliktir gerçekten de..
çok merak ettim,
bir fırsat doğunca mutfaktayım hemen :=)
*
hem :
Çok ayrı kaldık biz çok :=)
sevgiler canım
acayip canım çekti
Patlıcanı her türlü çok severim çok değişik olmuş afiyetler olsun.
Nükte ablanın eline sağlık aklıyla bin yaşasın ne güzel düşünmüş köz patlıcamnın tadını çok ama çok severiz, severizde niye hiç böyle yapmayı denemişiz. akıl akıldan üstün diye boşa dememişler paylaşımın için teşekkürler esenkal.
Yorum Gönder