Uzun bir zaman önce yapmış olduğum ve favori yemeklerimden birisidir.Fotoğrafları karıştırırken yayınlamadığımı hatırladım ve hemen paylaşmak istedim.
Malzemeler ;
- 500 gr. kuru bakla
- 2 baş soğan
- 1 limon
- 2 tatlı kaşığı şeker
- zeytinyağı
- tuz
- dereotu
Baklayı bir gece önceden 1 tatlı kaşığı şeker ve 1/2 limon suyu ile sıcak suda ıslatıyoruz.Ertesi gün suyunu süzüp doğranmış soğanı ,üzerinden çok az çıkacak şekilde suyunu ,tuzunu ve kalan şekeri ilave ederek pişiriyoruz.Pişme süresinde suyunu çekerse azar azar sıcak su ilave edilebilir.Pişen baklaları eziciden geçirirken içine geri kalan limonu ve yeteceği kadar zeytinyağını ilave ediyoruz.
Servis yapmayı arzu ettiğimiz kalıplara döküp soğumaya bırakıyoruz.
Servis sırasında üzerine az miktarda zeytinyağı&limon döküp dereotu ile süslüyoruz.
( İstenirse dereotu ince ince kıyılıp içinede karıştırlabilir )
Sağlıcakla kalın.
29 Ekim 2010 Cuma
Fava
Etiketler:
meze,
zeytinyagli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Fava'yı severim,sunum da çok hoş.
Ellerinize sağlık Neşe Hanım.
Kalbi selamlarımla
çok severim ayrıca çok da pratik gelir bana bu yüzden sık sık yaparım ellerine sağlık canım
Yorum Gönder