5 Eylül 2010 Pazar

Sütlü Mısır Unlu Kabak Çorbası

Sütlü Mısır Unlu Kabak Çorbası

Havalar serinlemeye başlayınca çorba vazgeçilmezlerin başında geliyor.

Evde olan kabakları unutup bugünkü alışverişte de kabak alınca bugün kabakla ilgili epey çeşit yaptım doğrusu:-)

Önce kabak dolması , sonra içinden bir önceki tarifim mücver , daha sonra bu çorba , birde zeytinyağlısını yapacaktım ama artık onuda sonra yaparım fazlası sıkmasın dedim:-)

Bu çorbayı sebzelerini değiştirerek diğer malzemelerini sabit tutarak havalar serinlemeye başlayıncı sık sık yapıyorum.

Sofranızda çocuklarında severek içeceği ve çok besleyeci bir çeşit olacağına eminim.

Malzemeler ;

- 2 adet küçük boy kabak ( kabukları soyulup çok çok küçük küp küp doğranmış )
- 1 adet küçük boy kuru soğan (çok çok küçük küp küp doğranmış )
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1 litreye yakın süt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- istenildiği kadar tuz

Soğan ve sarımsağı yağ yanmıyacak şekilde tencerinin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen soğanlara mısır ununu ilave edip biraz kavuruyoruz , daha sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıyoruz , hemen hemen tüm sütü ilave ettikten sonra tuzunu ve doğranmış kabakları ilave edip ara ara karıştırarak tencerenin kapağı açık olarak pişiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

NzlGl dedi ki...

Tarif alındı sevgili Neşe hanım
yakın zamanda uygulanacak

sevgilerimle