Havalar serinlemeye başlayınca çorba vazgeçilmezlerin başında geliyor.
Evde olan kabakları unutup bugünkü alışverişte de kabak alınca bugün kabakla ilgili epey çeşit yaptım doğrusu:-)
Önce kabak dolması , sonra içinden bir önceki tarifim mücver , daha sonra bu çorba , birde zeytinyağlısını yapacaktım ama artık onuda sonra yaparım fazlası sıkmasın dedim:-)
Bu çorbayı sebzelerini değiştirerek diğer malzemelerini sabit tutarak havalar serinlemeye başlayıncı sık sık yapıyorum.
Sofranızda çocuklarında severek içeceği ve çok besleyeci bir çeşit olacağına eminim.
Malzemeler ;
- 2 adet küçük boy kabak ( kabukları soyulup çok çok küçük küp küp doğranmış )
- 1 adet küçük boy kuru soğan (çok çok küçük küp küp doğranmış )
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1 litreye yakın süt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- istenildiği kadar tuz
Soğan ve sarımsağı yağ yanmıyacak şekilde tencerinin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen soğanlara mısır ununu ilave edip biraz kavuruyoruz , daha sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıyoruz , hemen hemen tüm sütü ilave ettikten sonra tuzunu ve doğranmış kabakları ilave edip ara ara karıştırarak tencerenin kapağı açık olarak pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
5 Eylül 2010 Pazar
Sütlü Mısır Unlu Kabak Çorbası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Tarif alındı sevgili Neşe hanım
yakın zamanda uygulanacak
sevgilerimle
Yorum Gönder