Çocukluğum boyunca çok severek yediğim yemeklerden birisidir. Tek sevmediğim yanı annem maydanozda eklerdi , ama artık ben yaparken koymuyor . Maalesefki hala maydanoz ile anlaşamıyorum :-)
Çok basit ama o derecede lezzetli bir yemek çeşidi , en azından fasulyeye değişik bir tat katıyor:-)
Malzemeler;
- 1/2 kilo taze fasulye
- 1 büyük boy kuru soğan - ay şeklinde doğranmış
- 2 yumurta
- tuz , kırmızı pul biber
- zeytinyağı
Buharda pişirdiğimiz istediğiniz boyda kesilmiş fasulyeleri , zeytinyağında kavrulmuş soğanlara katıp üzerine ymurtaları kırıp çok bulamaca çevirmeden hafifçe karıştırarak pişiriyor . Daha sonra tuz ve baharatını katıp ocağımızı kapatıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
10 Ocak 2010 Pazar
Yumurtalı Fasulye Kavurması
Etiketler:
Sebze Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
bende seviyorum ama fasulyesi kılçıklı olunca hiç hoşlanmıyorum.
elinize sağlık.
sevgilerimle.
Merhaba..Ellerine sağlık canım.Denicem .Daha hiç yapmamıştım..SEVGİLER.
hiç yemedim merak ettim tadını
ellerine sağlık canım
ellerinize sağlık......
Neşe Hanım Merhaba, öncelikle elinize sağlık bloğunuzda harika yazılar okudum.Bloğuma bıraktığınız Konya gezisi ile ilgili yorumunuz için çok teşekkür ederim.Bizim için gerçekten çok ilginçti.Kısmen anlatabildim. Beğenmenize sevindim. Bloğuma ziyaretiniz beni mutlu eder.Sevgiler.Mine
Yorum Gönder