Bu güzel lezzetleri tadalı epey uzun zaman oldu , yanılmıyorsam ramazandı ve bu bizim davetlisi olduğumuz bir iftar yemeğiydi :-) Şimdi bu lezzetlerin sahibi sevgili Özlem bu yazımı okuyunca " aferin çok çalışkansın " diyecek bana :-) Hatta o akşam beraber olduğumuz sevgili Naciye'den bile aferin alacağım :-))
Ama en önemlisi tariflerle ilgili bir sorun mevcut , çünkü hatıtlamıyorum :-), halbuki hepsi yapılırken oradaydım hatta bizzat kızım Çağla bile İslim Kebabının köfteleri için çalıştı .
Ama sanırım bu sefer yemek yemek daha cazip gelmiş tarif ikinci plana itilmiş :-))
İlk önce Tarbzon'da ramazanda tüketilen "lavaş"ı sizlere tanıtacağım. Bildiğimiz lavaşlarla hiç alası yok . Uzun uzun ve çok gevrek olan fırınlanmış incecik bir hamur. Fotoğraftakiler Özlem'in isteği üzerine kurye ile Trabzon'dan gelmiş olup ,sadece gördüğü zarar biraz ufalanmasıdır, onun dışında herhangi bir zarara uğramadan ulaşmıştır
Arasına peynir konup ve ıslatılarak ocak üstünde çevire çevire pişiriliyor ( umarım hatırladıklarım doğrudur , ama nasıl olsa Özlem okuyunca bana doğrusunu söylecek ve bende düzelteceğim:-) )
Kıvama gelince üzerine miktarı epey fazla olan Trabzon'dan gelmiş olan tereyağı kızdırılıp dökülüyor.
Daha sonra yukarıda görüldüğü üzere servis yapılıp afiyet ile yeniyor - tabi kaç tabak yendiği söylenmiyor:-))
Lavaşın yanında çok lezziz olan islim kebabı gerçekten çok güzel gitti .
Kaburgalı Güz Fasulyesi , bu da Tarbzon'dan gelen bir sebze. Sonbaharda yetişen taze fasulyenin adı Trabzon'da güz fasulyesiymiş , gerçekten çok lezzetli ve yumuşacık bir fasulye , kaburgaylada lezzeti harika olmuştu.
Yemeğimizi gene Trabzon'dan gelen haşlanmış taze süt mısır ile sonlandırdık. Mısıra çok düşkün olmayan ben bile çok beğendim.
Umarım yakın zamanda bir koli daha gelirde bizde sebepleniriz :-))
Sağlıcakla kalın.
10 Aralık 2009 Perşembe
Trabzon Yemeklerinden Küçük Bir Esinti
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Bi trabzonlu olarak söylüyorum harika gözüküyorlar ellerinize sağlık (çoook acıktım )
kuzum ama acıktırdın beni yine, sana gelsekte beni acuk elcağızınla beslesen olur mu???
mujkss Elif Aytaç
Neşecim hepsi çok güzel ben Trabzonluların fasulye ile ilgili yemeklerini çok seviyorum.Sen tarifleri hatırlarsan çok iyi olur.
Sizlere afiyet bal şeker olsun canım.
Sevgiler..
ah neşeciğim..
ne diyeyim nasılda misss.
Neşe bir kolide ben istiyorum :)
Gece gece ağzımızın suyu aktı ayoll !!
yaptın yapacağını
:)
Özellikle o lavaş ekmekli tarifte gözüm kaldı Neşecim.Offf. Bizim yufka ekmekle de yapılabilir mi acaba? Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun...
Ah annem karadenizli bu güzel yemeklere bayılırım ben.
Yorum Gönder