23 Nisan günü arkadaşım Özlem ile anneme güne gittik, evet bildiğiniz gün :-). Hatta Özlem yanına ev ayakkabılarını ve örgüsünü de aldı ama annemin yememiz için yaptığı ısrarlardan örgüsünü öremedi:-).
Anneme neredeyse yemin verdirerek çok şeyler hazırlama dememize rağmen gene bizi tıka basa doyuracak şeyler yapmıştı sağ olsun:-).
Ama benim sizlerle paylaşmak istediğim birkaç gün önceden pişirip dondurucuda sakladığı ve biz geldikten sonra mikro dalga fırında birkaç dakikada sanki fırından yeni çıkmış gibi servis ettiği o güzelim tepsi poğaçası.
Malzemeleri;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 kalıp beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kıyılmış maydanoz ve dereotu
- Alabildiği kadar un
Tüm malzemeleri karıştırıp poğaça kıvamına gelene kadar un ekliyoruz. Tüm hamuru yağladığımız tepsiye yayıyoruz, üzerine 1 yumurta sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
17 Mayıs 2009 Pazar
Annemim Tepsi Poğaçası
Etiketler:
hamur işi börek kek vs...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık ..sevgiler..
annelerin sofrası öyle olur..
bereketli olur :))))
allah uzun ömürler versin neşeciğim..
herkese afiyetler olsun,
sevgiler cnm. İYİ HAFTALAR.
Anneler öyledir Neşecim. Benimkine de diyetteyim akşama ona göre birşeyler hazırla diyorum içli köfte yapıyor :) Annenin ellerine sağlık. Sevgiler...
çayın yanına çk yakışır bir lezzet olmuş.
ellerine sağlık
ÇOOK LEZZETLİ VE PRATİK GÖRÜNÜYOR..MUTLAKA DENİYECEĞİM CANIM..SEVGİLERİMLE...
Yorum Gönder