Geçtiğimiz hafta hemen hemen hiç evde yemek yemedik, zaten ben birkaç gün iş yemekleri ve arkadaş toplantısı yemekleri sebebi ile neredeyse gece yarısı eve girebildim hatta bir ara eşim ne zaman bir şey diyecek diye düşünmedim de değil :-). Ama kendisi nasıl bir tempo ile çalıştığımızı bildiği ve kendisi de ara ara aynı tempoda olduğu için herhangi bir yorumda bile bulunmadı hatta dışarıda yemekten memnun bile olduğunu düşüyorum, en azından “ sebze ye “ diye zorlayan birisi yoktu :-)
İşte böyle yoğun geçen bir hafta ve cumartesinin ardından bugün tam bir mutfak canavarı gibi neredeyse 4 saatimi mutfaktan hiç çıkmadan geçirdim ve hafta arası için epey bir şeyler hazırladım. Ne mi yaptım ?; zeytinyağlı kereviz, zeytinyağlı pırasa, etli bamya ( yazdan dondurulmuş taze bamya), etli kabak dolması, pırasalı mücver, çorba. Sanırım birkaç gün bizi idare eder :-)
Şimdi pırasalı mücver tarifini vereceğim, bu çeşit her zaman olduğu gibi tamamen doğaçlama olarak ortaya çıktı, şimdi Özlem “ zaten uydurma olmasa şaşardım “ diyecek ve hemen malzemeleri almak için dışarı çıkacak :-))).
Kullandığım kabak, yapmış olduğum kabak dolmasının içleri ve pırasada zeytinyağlı pırasa için kullandığım pırasaların yeşil yerleri, bu sebep ile sizlere net bir adet ve miktar veremeyeceğim. Sadece olası bir malzeme listesi vereceğim.
Malzemeler;
- 2 adet dolmalık kabak ( rendelenmiş )
- 6 adet pırasa ( yeşil kısımları – çok ince halka halka doğranmış)
- 3 yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- İstenildiği kadar tuz
- İstenildiği kadar karabiber ve kırmızıbiber
- Taze nane ve dereotu ( ince ince doğranmış )
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kabak, pırasa, nane, dereotunu karıştırıyoruz üzerine iyice çırpılmış yumurtaya karıştırılmış diğer malzemelerden oluşan sıvıyı ekleyip yağlanmış bir fırın kabının üzerine çok az mısır unu serpip tüm malzemeyi fırın kabına döküyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişip kızarana kadar tutuyoruz.
Sağlıcakla kalın.
15 Mart 2009 Pazar
Pırasalı Fırın Mücveri
Etiketler:
Fırın Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
harika görünüyor sevgili neşe.
nede çok severim. eline sağlık
(mimozalara şimdiden sevgiler :)
Gerçekten görünümü çok güzel, ilk fırsatta prensese yapıcam.
Ben yapıyordum da normal un ve sadece kabak kullanıyordum. Böylesi daha güzel olucaktır eminim.
Sevgiler...
süperr olmuşş :) ellerine sağlık
Bayılırım! Ben de yapardım eskiden. Yeniden yapmalı.
hımm harika görünüyor.Acıktım arkadaşım, ne yesem derdindeyim.pırasam var kabağım var ? mücver mi yapsam ?
ellerine sağlık
sevgiler
Teşekkür ederim benimle gurur duymanız beni çok sevindirdi.Annem de ağlayacak gibi oldu.Annem ve babam bana çok emek verdi onları üzemem.onun için iyi bir çocuk oluyorum.öperim.
Çok hoş tarifler var burada, özellikle de soğuk hava çorbasına bir bakacağım şimdi, bakalım benim oğlan yer mi. Eline sağlıl, görüşmek üzere.
ben de pırasalı tariflere oldukça takıldım bu sene. sizinki de çok güzel görünüyor.sizi de ekliyorum blog listeme.sevgiler
nefis ellerine sağlık bende pırasa ve kabakları biraz soteleyip karışımları ilave edip fırına veriyorum biraz daha zaman alıyor birde böyle denemeli iyi günler
Yorum Gönder