9 Kasım 2013 Cumartesi
Fırında Soğanlı Patates
Fırın lezzetleri her zaman kolayıma gitmiştir .
Beni tanıyanlar benim için malzemenin hiç bir zaman problem olmayacağını bilirler , o an evde ne varsa onlardan bir çeşit çıkartabilirim . İşte bu tarifimde aynı bu şekilde ortaya çıktı :)
Malzemeleri tek tek vermek yerine fotoğrafların yardımı ile anlamak daha kolay ve pratik olacak .
Tarifim belki bu akşam misafiri olanlara ana yemeklerinin yanına garnitür olarak yardımcı olur :)
3 yumurtayı 1 su bardağı süt , 1/2 çay bardağı zeytinyağ ve 1 çay bardağı kadar un ( yarı yarıya mısır unuda kullanılabilir ) ile iyice çırpıyoruz. Bu karışımın içine istenilen miktarda tuz ,karabiber,pulbiber,zencefil,zerdeçal katıp bir müddet daha karıştırıyoruz.
1 büyük boy kuru soğanı ay şeklinde doğrayıp hazırlıyoruz.
3 ortaboy patatesi kızartmalık olacak şekilde ince ince doğruyoruz.
Fırın kağıdı serdiğimiz kabın içine soğan ,patates ve sıvı karışımını koyup birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında patates ve soğanlar pişene ve üzeri kızarana kadar tutuyoruz.
Sağlıcakla kalın.
çok güzel bir yemek olmuş pratik ve yapması kolay hemen denemek lazım eline sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor canım.. Ellerine sağlık...:)
YanıtlaSilNe kadar pratik ve lezzetli benim gibi yeni ewli olup fazla yemek bilmeyenler icin harika bi tarif :)) ellerinize saglik :))
YanıtlaSil