Malzemeler ;
- 100 gr. tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un ( beyaz ve tam buğday ununu karışık koydum )
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
İç malzemesi ;
- 2 elma
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 fincan kırılmış ceviz
Elma , ceviz, ve şekeri parçalayıcıda iri şekilde öğütüp tarçını ekleyerek hazır hale getiriyoruz.
Hamurumuz için ;
Yumuşamış tereyağını sıvı yağ ile birlikte bir kaba alıyoruz , üzerine yoğurt ilave edip iyice elimizle karıştırıyoruz..
Bir miktar unu koyup vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru elimizle karıştırıyoruz , kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz.
Kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalara alıp avuç içimizde açıp ortasına elmalı malzemeden koyup D şeklinde kapatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Üzeri pembeleşmeden çıkartıp sıcakken ,çukur bir kaba koyduğumuz pudra şekerine bulayıp servis tabağımıza diziyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Ellerine sağlık.. Çok severim çok..:))
YanıtlaSilhehe kalkip yaptim biliyomusun:)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Bayılırım elmalı kurabiyeye. Özellikle bol cevizle. Mmmmmm.
Sevgiyle kal.
Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTariflerimiz ayni,fakat bizim evin çay yanında aranılan bir lezzeti olunca sonunda tereyağını çıkardım.Artık zeytinyağı ile yapıyorum:)
Sevgiler...
Elmalı kurabiyeyi çok severim. En sevdiğim kurabiyedir. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilçok sevilen bir tatlı pudra şekerli ne güzel olmuş eline sağlık
YanıtlaSil