Yapalı epey zaman olmuştu , ama sırada bekleyen tariflerim arasında yer alıyordu ,şimdi sıra ona geldi :-)
Daha önce yapılmış bir reçete değil , o an elimde bulunan sebzelerin birleşmesinden ortaya çıkan bir lezzet oldu. Ama güzel de olmuştu :-)
5 çayı ya da akşam yemeğinde garnitür olarak servis edebilirsiniz. Sizlerde elinizin altında olan sebzeleri benim gibi değerlendirebilirsiniz.
Malzemeler ;
- 1 sap pırasa ( ince ince doğranmış )
- 2 dolmalık kabağın kabukları ( şerit halinde ikiye bölünmüş )
- 3 adet taze soğan ( yeşil kısımları doğranacak )
- yarım bağ maydanoz ( iri iri doğranmış )
- yarım demet dereotu ( iri iri doğranmış )
- 3 yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- istenildiği kadar kırmızı pul biber , karabiber , tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı ( içine )
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı ( tavaya )
Yapılışı ;
Kabak kabukları, pırasa ve taze soğanları zeytinyağında soteleyerek pişiriyoruz ve tavanın zeminine yayıyoruz.
Bir kasede yumurta , süt , mısır unu , yağı ,yeşillikler ve baharatları iyice karıştırıyoruz . Tavadaki sebzelerin üzerine yayıyoruz .Çok harlı olmayan ateşte tavanın kapağı kapalı olarak yumurtalara piştikten sonra servise hazır hale gelmiş oluyor.
Sağlıcakla kalın.
eline sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilBen bayıldım mücverine Neşem böyle daha hafif olmuştur..
YanıtlaSilElinize saglik..
YanıtlaSil