Eşimin teyzesinin yaptığı ve her zaman severek yediğim kıtır kıtır tuzlu kurabiyeler.Bir kere birlikte yaparak öğredim artık ben de ara ara yapıyorum.Aslına bakarsanız son derece kolay ama bazı tarifler var ki ancak lezzetli yapan kişilerle yaparsam daha kalıcı oluyor.
Bir an önce tarifimi verip şu an NTV de verilen belgesele dönmem gerekiyor :-)
Malzemeler ;
- 1 paket margarin ( hüner hamur işi en uygunu - oda sıcaklığında olacak)
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı yoğurt
- aldığı kadar un
- üzeri için yumurta sarısı , susam ve çöreotu
Yapılışı;
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edince bir müddet dinlendiriyoruz( 15 dakika kadar) Elimizde istediğimiz şekilleri verip , üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çöreotu serperek önceden ısıtılmış 180 derececelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın
sema teyzenin ellerine sağlık......
YanıtlaSilahaha ben de bu saatlerde onu izliyordum :)
YanıtlaSilellerine sağlık.
kıyır kıyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBunlar nostaljik tarifler,kesinlikle yaşamalı .Belgesel bu akşam son ama cnn de de başka belgesel başladı saat 9 da.cumartesi Dünya belgeseli onuda tavsiye ederim. Elin dert görmesin canım
YanıtlaSilSabah çayın yanına birazını alabilirmiyim? :)
YanıtlaSilEllerine sağlık:)
Sevgiler...
Harika olur ,çok severim.Nefis görünüyorlar .Ellerinize sağlık.Selamlar:)
YanıtlaSil