Gümüşlük'ten getirdiğim son ganimetimde bitti , bu yaz İstanbul'da da epeyce taze börülce yaptım ama oradan aldığım börülceler kesinlikle daha lezzetli oldu.Sanırım seneye epey stok yapacağım :-)
1/2 kilo taze börülce ( içleri büyümüş olanları çıkartarak pişirdim yemekte daha güzel bir sunuş sağladı )
1 adet iri domates ( küp küp doğranmış )
1 adet iri boy kuru soğan ( küp küp doğranmış )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 adet kesme şeker
istenildiği kadar tuz ve az miktarda karabiber
Tüm malzemeleri çiğ olarak ( kavurmadan ) düdüklü tencereye koyuyoruz , su eklemeye gerek olmadan tencerenizin ayarına göre 5 ila 10 dakika arası pişiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Börülceyi çok severim , ellerinize sağlık olsun, sevgiler
YanıtlaSilNe güzeldir Ege'nin börülcesi. Ben börülce çiçeklerine bayılırım Neşe'ciğim bilmem hiç yetiştirdin mi? Mor mor, çok güzellerdir.
YanıtlaSilnefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEge'nin sebzeleri İstanbul'unkilere benzermi hiç.Ben taze börülce hiç pişirmedim,kurusunu biliriz daha çok ama tazesi nefis görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok severim ellerine sağlk
YanıtlaSilbörülceyi çok severim....
YanıtlaSilbenim favorimdir...
ellerine sağlık canım...