16 Mayıs 2012 Çarşamba

Çikolatalı Çilekli Biricik Kızımın Doğum Günü Pastası


Biricik kuzumun 1 Mayıs'ta 25. yaş gününü kutladık ve bu sefer doğum gününü kendi hazırladığım bir pasta ile kutlamak istedim.

Yazıma ve tarifime geçmeden gurur kaynağım biricik kızım 1 Mayıs'ta 25 yaşına girdi ve
ailemizin ilk Veteriner Hekimi olarak bu yaşında kariyerine ilk adımı attı .Öğrenim hayatı boyunca yaklaşık 6 senedir evinden uzakta yaşadıktan sonra şimdi her sabah uyanıp işe giderken onunda evde olduğunu bilmek ve işe giden bir bayan olduğunu görmek beni çok sevindiriyor ve gururlandırıyor. Çocukları olanların bu duyguyu  aynı şekilde yaşamlarını canı gönülden dilerim.

 "Seni Çok Seviyorum Bal Bebeğim"

Sabah itibari ile her türlü pasta kitabını elime aldım ve bir sürü tarif içersinden sadece yan duvarlarını beğendiğim bu pastayı seçtim , ama sadece yan duvarlarında tarife sadık kaldım geri kalını kendi doğaçlamamla ortaya çıkarttım , her zamanki gibi:-)


Aslında pastanın siparişinin dışardan verilmesi  konusunda biraz ısrarcı olundu ama aklıma koyduğum için nasıl olursa olusun ben yapacaktım ve kendisini görüp tadına baktıktan sonra ısrarımda haklı olduğum konusunda hem fikir olunup takdirleri almadım değil :-))

Aslında etrafındaki kaplama haricinde son derece kolay yapımı olan bir pasta.Hele benim gibi birde tembellik yapıp hazır pasta tabanı kullanırsanız daha kolay :-)

Malzemeler ;
- 1 paket hazır pasta tabanı ( kakaolu )
- 150 gr. bitter çikolata
- 1 paket krema
- 20-25 adet çilek
Dış Kaplama için :
- 150 gr. bitter çikolata
- 50 gr. beyaz çikolata
- fırın kağıdı b

Kremayı kaynatmadan ısıtıyoruz içine 150 gr. bitter çikolatayı kırarak ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.İkiye ayırdığımız pasta tabanının ortasına erimiş çikolatayı sürüp üzerine dilimlediğimiz çilekleri sık olarak diziyoruz.
Üzerine diğer pasta tabanını kapatıp çikolatanın geri kalan kısmını kaplayacak şekilde sürüyoruz. Bu işlemi bir ızgara üzerinde yaparsanız yanlarını çikolata kaplarken zorlanmazsınız , fazla çikolatalar ızgaradan akıp yanlarda birikmez.Üzerini süslemek için çikolatanın donması için bir süre buz dolabında tutuyoruz. Bu sırada yan duvarları yapmak için pastamızın yan duvarlarının ölçüsünü alıp eni ve boyuna uygun olarak yağlı kağıt kesiyoruz.İlk önce beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kağıdın üzerine  belli aralıklarla damla şeklinde koyuyoruz , bunun donması için kağıdı buzdolabına koyuyoruz ( ben bunun için buzdolabının bir rafını boşalttım ) . Diğer taraftan bitter çikolatayı gene aynı şekilde eritip dolapta donmuş olan fırın kağıdının üzerine döküp spatula yardımı ile yayıyoruz. Daha sonra dolaptan çıkarttığımız pastamızın etrafına kağıt dışarda kalacak şekilde sarıyoruz , ben bu sarma işleminde eşimden yardım aldım , tek başına yapmak biraz zor olabilir. Sardıktan sonra donması tekrar buzdolabına koyuyoruz.
İyice donduktan sonra yavaşça pastanın etrafından kağıdı çıkartıp kaplmayı ortaya çıkarıyoruz ve üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz . Ben yarım ve çikolataya batırılmış çileklerle süsledim.

Sağlıcakla kalın.





7 yorum:

  1. Nice birlikte ve mutlu yıllara. Ne güzel bir pasta yapmışsınız. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Allah bağışlasın evladınızı ve hep güzel günlerini göstersin size Sevgili Neşe hanım:)))
    Pasta çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Anne pastası gibi olurmu? hiç başkaları:))))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.nice sağlıklı uzun mutlu bir hayatı olur inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tatlı kızına geç de olsa mutlu yaşlar diliyorum canım. Çok çok güzel bir tatil geçirmen dileğiyle.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık, pasta harika görünüyor :))Kızına da sağlık, mutluluk ve güzelliklerle dolu upuzun bir ömür dilerim:)

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  6. canım neşem..
    evladına şans ve keyif dolu yıllar diliyorum..

    allahtanda sağlık ve bol sevenler diliyorum canım...
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok farklı ve harika görünüyor pasta, kızınıza iyi yaşlar diliyorum.

    YanıtlaSil