7 Kasım 2010 Pazar

Tavuk Kokoreç

Blog ve Web sayfalarını gezerken sevgili Tijen'de Tavuk Kokoreç tarifini gördüm . http://www.lezzetibol.com/tavuk-kokorec.html
Elimdeki malzemelere göre benimki çok az farklı oldu ama lezzet testinden geçti:-) .
Tijen'cim paylaşımın için çok teşekkürler:-)

Malzemeler ;

- 1 paket tavuk göğsü ( 3 küçük parça )/ tavla zarı büyüklüğünde doğranmış - aslında kemiksiz kalça daha uygun olur.
- 2 adet küçük küçük doğranmış domates
- 5 adet taze soğan / ince ince doğranmış
- 6-7 adet yeşil biber ( çok acı oldukları için ben 1 tane doğradım )
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 baş sarımsak ( dişler 2 ya da 3 e bölünmüş )
- 1/2 çorba kaşığı biber salçası
- istenildiği kadar ; tuz + karabiber + kimyon + nane + kekik + pul biber

1 tavada yağın yarısını koyup tavukları soteliyoruz.
Diğer tavada kızmış yağa öncelikle sarımsak , soğan ve yeşil biberi koyup pembeleştirmeden kavuruyoruz , daha sonra içine salça , tüm baharatlar ve domatesleri katıp kavurmaya devam ediyoruz. Diğer tavada pişen tavukları harcın içine katıp bir müddet daha soteliyoruz ve servise hazır duruma getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

5 yorum:

  1. Bende bu tarifi denedim gerçekten nefis bir lezzet ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş hele alttaki poğaçalara bittim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Enfes bir görüntüsü var,baharatlar en önemli lezzet kaynağı.. Afiyetler olsun..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Neşecim beğenmene çok sevindim canım. Eminim çooook güzel olmuştur canım.
    Görüntüsünden belli
    Ayrıca çok naziksin. Çok teşekkür ederim

    Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok güzel iştah acıcı görüntüsü var,sevgilerimle..

    YanıtlaSil