Biraz garip bir başlık oldu değilmi ?:-))
İnanın nasıl bir isim vereceğimi bilemediğim için bende aklıma gelen cümle vari bir tabiri sizinle paylaştım:-)
Bu güzel sivri biberlerde Ege'nin bağrından kopup geldiler , bazıları tatlı bazıları ise benim sevdiğim gibi gayet acılar. Bunların hepsini taze olarak kısa zamanda tüketemeyeceğim için bende değerlendirme yoluna gittim ve her zamanki gibi yaratıcılık yönüm ortaya çıktı :-)
Malzeme ve tarif için herhangi gibi bir sıra takip etmeyeceğim.
Biberlerim yaklaşık 1 kilodan biraz fazlaydı , iyice yıkayıp saplarını kestim.Düdüklünün içine koyup üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı , 2 yemek kaşığı kadar sirke , 5-6 diş sarımsak , biraz tuz ve 2 çorba kaşığı kadar su ilave edip , yaklaşık 6-7 dakika kadar pişirdim.Açınca tencerinin dibinde kalanların hafifçe kızardığını fark ettim ama hem kızaranlar hem de kızarmayanlar gerçekten çok lezzetli ve hafif oldu.
Sağlıcakla kalın.
Neşe'cim başlığı inan iki defa okudum, turşu, kızartma ve düdüklü??
YanıtlaSilçok değişik olmuş, hafif olduğuda kesin.kafama yattı bu tarifin :)
sevgiler..
Ne alemsin Neşe! Hem de düdüklüde pişmiş senin turşu. Düdüklü de şaşırmıştır, "iyi ama neydi şimdi pişirdiğim? yemek mi turşu mu?"
YanıtlaSilAfiyet olsun!
Zehra'cım , mutlaka dene pişman olmazsın , hem kolay hem lezzetli.
YanıtlaSilTijen'cim , vallahi haklısın ,zaten benim mutfak aletlerim uydurmalarımdan dolayı hep şaşkınlık içersindeler :-)yaptığıma gelince dediğim gibi turşu kıvamında kızartma :-)))
Sevgilerimle
neşecim ne güzel vede ne değişik olmuş afiyet olsun sevgilerimle
YanıtlaSilÇok harikasın,
YanıtlaSilHem isim,
hem turşu,
hem kızartma konusunda...
çok farklı bir tarif. Eşimin bayılacağına eminim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSililk kez duydum harika olmuşlar ellerine sağlık
YanıtlaSil