2 Nisan 2009 Perşembe

Hamsili Ekmek / Sema Teyzeden

Hamsili Ekmek

Hamsinin sevdiğim çeşitlerinden bir tanesi ama bugüne kadar bana yapmak kısmet olmadı , belki de etrafımda gayet güzel yapanlar olduğu için :-)

Bu akşam çayına kayınvalidemler ve sevgili komşum hem de eşimin teyzesi Sema teyze bize geldi , ama eli hiç boş gelir mi :-). Akşam iş dönüşü ona uğrayıp 5–10 dakika sohbet edeyim derken bana yediremediği Hamsili Ekmeği de getirmeyi ihmal etmemiş. Aslına bakarsanız 5–10 dakikalık sohbet yaklaşık 1 saatten fazla sürdü, eşimin telefonu ile zorlada olsa eve inebildim, ee sohbet güzel bir şey :-).

Yemek yediğim içim tam anlamıyla tadına bakamadım ama ucundan azıcık tatmak bile lezzetine varmama yetti, harika bir lezzet olmuş, gene harikalar yaratmışsın Sema Teyze :-;)

Bu kadar bahsetme sonucu tarifine geçeyim, tarifi verirken ölçülü olarak vermedi ama ben olabilecek şekilde ölçülerini vereceğim, bence uygun ölçüler olacak ama göz kararı yapılabilecekte bir lezzet.

Malzemeler;

- 1 kilo hamsi ( kılçıkları çıkartılarak temizlenecek )
- 3 adet iri boy soğan yemeklik doğranacak
- 6-7 adet taze soğan ( küçük küçük doğranmış )
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 demet pazı
- Bir miktar taze nane, yoksa 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı zeytinyağı
- İstenildiği kadar tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 1 kiloya yakın mısır unu
- Bir miktar tereyağı

Tuzla doğranmış pazı ve soğanları yoğurarak öldürüyoruz. Sonra tüm malzemeleri katıp çok az su ekleyerek balıklar parçalanmayacak şekilde yoğuruyoruz.

Yağlamış olduğumuz fırın tepsimize hafifçe bastırarak yayıyoruz, eğer kuruluk hissediyorsak biraz su ile üstünü düzleştiriyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırına vermeden üzerine küçük parçalar halinde tereyağlarını serpiştiriyoruz ve fırına veriyoruz. Üzeri kızarana kadar tutuyoruz.

Sağlıcakla kalın.

8 yorum:

  1. TADINI ÇOK MERAK ETTİM ŞİMDİ NEŞECİM...AMA SEMA TEYZE KADAR DA LEZZETLİ YAPAMAM HERHALDE ,ELİ İYİCE ALIŞMIŞTIR..ELLERİNE SAĞLIK SEMA TEYZENİN....

    YanıtlaSil
  2. Hamsi ve hamsiyle ilgili her yemeği çok severim. Yapanın eline sağlık yiyenlere de afiyet olsun.
    Darısı başımıza
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Neşe'cim hamsili ekmek hiç yemedim.
    Ama karadenizlilerin hamsiden harikalar yarattığını biliyorum.
    Denermiyim?sanmıyorum.Ben o kadar güzel yapamam

    Eminimçok lezzetlidir.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok enterasan,ilk defa duydum valla....

    YanıtlaSil
  5. çok degişik bir ekmek olmuş...sema teyzenin eline saglık.

    YanıtlaSil
  6. afiyet olsun canım.ben de bayılırım gerçekten...

    YanıtlaSil
  7. Canım Sema Teyze'nin ellerine sağlık. Hamsili ekmeğin tadını bilmiyorum ama güzel görünüyor.Ben de komşulara gidince zor geliyorum eve :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Canım Sema Teyze'nin ellerine sağlık. Hamsili ekmeğin tadını bilmiyorum ama güzel görünüyor.Ben de komşulara gidince zor geliyorum eve :) Sevgiler...

    YanıtlaSil