9 Aralık 2008 Salı

Zeytinyağlı Ispanak


Denemenizi önerdiğim bir başka yemek. Bu yemeği Arife akşamı yemekte birlikte olduğumuz sevgili Özlem’ler için yapmıştım. Tabii ki her zamanki gibi sadece Özlem ve ben yedik, nedense eşler sebzeye öcü gibi bakıyorlar :-)

Malzemeler;

- ½ kilo ıspanak ( iyice yıkanıp doğranmış )
- 1 büyük baş kuru soğan ( ay ay doğranmış )
- 5 diş sarımsak ( doğranmış )
- 1 adet havuç ( minik minik kesilmiş )
- 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kadar pirinç
- İstenildiği kadar tuz ve kırmızıbiber

Soğan ve sarımsakları zeytinyağında çok az kavuruyoruz, diğer tüm malzemeleri de ekleyip hiç su koymadan düdüklü tencerede düdüğü öttükten sonra kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar pişirip, soğuduktan sonra servise hazır hale getiriyoruz.

Sağlıcakla kalın.

6 yorum:

  1. BAYRAMINI EN ICTEN DILEKLERIMLE KUTLAR, SAGLIK, BASARI VE MUTLULUKLAR DILERIM.

    Yemek enfes görünüyor. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
    Sevgilerle Dilek
    www.diki35.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. bayramın ilk üç gününden sonra insan şööyle yeşillikler görmek ve yemek istiyor doğrusu...elinize sağlık.iyi bayramlar..

    YanıtlaSil
  4. Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil