
İlk defa kepekli ve yağsız makarna denedim ve kesinlikle sosla birlikte son derece lezzetli olduğu ortaya çıktı. Kepekli makarnanın kendine göre farklı bir lezzeti varki bu benim hoşuma gitti ve ayrıca yağ konulmasa bile haşlandıktan sonra hiçbir şekilde yapışma yaşamıyorum.
Fotoğrafta görmüş olduğunuz tabak bir porsiyon olarak tabir edilip yaklaşık 3 haftadır sürdürdüğüm diyetin karşılığında içine zor girip fermuarını yarıya kadar çekebildiğim eteğime girebilmem, bu da beni çok sevindiriyor ve daha fazlası için ( ee biraz daha ihtiyaç var :-) ) teşvik ediyor.
Malzemeler;
- ½ paket kepekli makarna
- 3 iri boy domates ( rondoda çekilmiş )
- 3–4 adet yeşil soğan
- 5–6 adet yeşilbiber
- 1 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve kırmızıbiber
Az suda haşlayıp makarnamızın suyunu çektirirken, soğan ve yeşilbiberleri kısık ateşte tava hafiften kavuruyoruz, kavrulan soğan ve biberin üzerine tavla zarı büyüklüğünde kestiğimiz patlıcanları, püre halindeki domatesleri, kekiği, tuzu ve kırmızıbiberi ekliyoruz ve tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sosun suyunu çekmesi için kapağı açıp çok az bir süre harlı ateşte tutuyoruz.
Haşlanmış olan makarnamızı tabağımıza alıp üzerine sosumuzu ekleyip afiyet ile yiyoruz.
Sağlıcakla kalın.
bende hic denemedim kepekli makarna,eminim nefis bir lezzet olmustur,elinize saglik
YanıtlaSilNeşe'cim merhaba..Makarna nefis görünüyor..Bende ne kadar kepekli ekmeği tad olarak yadırgasamda artık tüketmeye çalışıyorum..dediğin gibi makarnasıda çok güzel..hani köylerde ekmek yaparlar kepeği ayrılır elerken bir yana aynı onun gibi oluyor..
YanıtlaSilbirde makarnayı pilav gibi demliyorum arada.tane tane oluyor..eline sağlık tabağı alayım en iyisi çok uzattım:))))))))
Makarna nefis görünüyor. Hiç yapmadım kepekli makarna. Ellerinize sağlık. Sevgiler TAZENANE
YanıtlaSilneşecim diyet şart ramazanda kapıp koyveriyorsun yoksa ellerine sağlık makarnada çok güzel olmuş sevgiler
YanıtlaSilhemen denemeli desene neşeciğim.ellerine sağlık.nefis olmuş..
YanıtlaSil