
Bu akşamki arkadaş ziyareti için hazırladım gördüğünüz kavurmayı, meze olarak çok güzel ve hafif oluyor, beyler pek rağbet göstermiyor ama biz hanımlar seviyorumJ
Malzemeler;
- 1 demet pazı
- 2 orta boy soğan ( küp küp doğranmış )
- 1 baş sarımsak
- 1 kesme şeker
- Tuz ve kırmızıbiber
Soğanları zeytinyağında çok pembeleştirmeden pişene kadar kavuruyoruz, içine tuz, kesme şeker ve kırmızıbiberi katıp yıkayıp suyunu süzüp ince ince doğradığımız pazılarımızı da katıp tencerenin kapağı kapalı olarak bir müddet pişiriyoruz. Pazılar sönüp karıştırma kıvama gelince tencerenin kapağı açık olarak suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak kavuruyoruz.
Ateşi söndürmeden önce dövülmüş sarımsağı katıp karıştırıyoruz.
Servis tabağımızda sunuma hazır hale getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
merahabalar.
YanıtlaSilziyaretinize ve beğenilerinize çok tşkrlr.
pazıya bende hayranım elinizze sağlık çk svglr NuNu
Neşe ne zamandır pazı yememiştim,sabah sabah gözüme şahane gözüktü,ellerine sağlık..
YanıtlaSilHayırlı kandiller
Sevgili Neşe,
YanıtlaSilPazı kavurması da deniz börülcesi de enfes görünüyorlar, ikisine de bayılırım. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.