
Bu sezonun ilk deniz börülcesini yapalı epey oldu, biraz önce fotoğrafları kontrol ederken rastladım ve hemen paylaşmak istedim.
Malzemeler;
- 1 demet deniz börülcesi
- 2 diş sarımsak ( dövülmüş )
- Limon ve zeytinyağı
Deniz börülcelerini iyice yıkayıp kaynamakta olan suya atıyoruz ve yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirirken tuz koymayın, zaten tuzlu bir bitki olduğu için çok fazla tuzlu bir lezzet elde edersiniz.
Haşlanan deniz börülcelerinin saplarının içindeki kılçıkları tek tek çekerek çıkartıyoruz, biraz zahmetli ama sonu lezzetli bir iş.
Hazırlanmış börülcelerimizin üzerine zeytinyağ, limon ve sarımsaktan oluşan sosumuzu döküp servise hazır duruma getiriyoruz.
Sağlıcakla kalın.
biraz zahmetli ama cidden hafif güzell bir zeytinyağlı oluyor..ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgilerimle
ayy ne şanslısınız arkadaşım..
YanıtlaSiltv de bir proğramda görmüştüm hipertiroidi için çok iyi oluyormuş ancak biz buralarda bulamıyoruz:(
ellerinize sağlık
sevgiler