11 Temmuz 2008 Cuma

Fasulye Dible


Bu yemeği ilk tatmam, sanırım 3 sene kadar önce iş yerimde birlikte çalıştığım ve Tirebolu’lu olan sevgili Banu’nun anneannesi tarafından yapılmasıyla olmuştu. Bu arada Banu’cum umarım bu yazımı okursun ve sende yaparsın, bakalım anneannen gibi olacak mı :)) ?

İkinci defada Trabzon’lu olan sevgili arkadaşım Özlem geçenlerde onlara gittiğimiz zaman yapmıştı, orada yedim. Laf aramızda Özlem’lere hep gideriz, kendisi çok gittiğimiz için sitem eder ama ben yemeklerini çok sevdiğim için bu gitmeler hiç bitmeyecek, Özlemmm bu sözüm sana :)))

Bu yemek Karadeniz’in yöresel yemeklerinden bir tanesi ve bence son derece de lezzetli.
Tarifini aklımda kaldığı kadarı ile vereceğim, zaten hatalı bir yeri olursa Özlem mutlaka uyarır :) Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuştu.

Malzemeler;

- ½ kilo taze fasulye ( küçük küçük verev olarak doğranmış )
- 1 baş kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 adet domates ( küp küp doğranmış )
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Zeytinyağı ve tereyağı
- 1 adet kesme şeker
- İstenildiği kadar tuz

Doğranmış soğanları çok az pembeleşene kadar 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağında kavuruyoruz, içine fasulye ve domatesleri ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Fasulyenin üzerine pirinci, suyu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve tuzu ekleyip , tencerenin kapağını kapatıp ocak kısık olarak pilav kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pişip demlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor.

Sağlıcakla kalın.

12 yorum:

  1. selam nesecim bende geldim senin sayfana cok guzel hersey ellerine saglik kuslarinada bayildim:)linkini sayfama ekledim gorusmek umidiyle

    YanıtlaSil
  2. Selam şekerim dibleye bir trabzonlu olarak tam puan veriyorum.harika görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar iade-i ziyarete geldim .iyiki gelmişim bayıldım blogunuza görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  4. hiç tatmadım ama harika görünüyor ellerine saglık canım kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Neşecim dible nefis fakat annene bayılıyorum. Saygı ve sevgilerimi gönderiyorum,iletirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. biraz farklı geldi bana ama her yörenin farklı yemekleri vardır dimi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. slm cnm
    ziyaretin için teşekkürler.hiç yemedim fasulye dibleyi merak ettim doğrusu deneyeceğim ellerine sağlık
    öptüm

    YanıtlaSil
  8. Ziyaretiniz için çok teşekkürler, dibleniz çok güzel olmuş, bizde çok severiz, ellerinize sağlık, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. elinize saglik cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  10. Fasulye diblesini çok duydum ama hiç denemedim.Merak ettim doğrusu

    hazırlayanların ellerine sağlık
    mutlu pazarlar
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  11. Kandilin mübarek olsun, hayırlı kandiller diliyorum...

    YanıtlaSil
  12. bayılırım şeker dibleye

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil