20 Nisan 2008 Pazar

Kabak Suşi


Yavaş yavaş diğer blog adresimdeki tariflerimi burada yayınlamaya başlıyorum , en azından benim içinde unuttuklarımı hatırlama olacak:)

2006-2007 yılbaşında 3 aile çoluk çocuk bizim evdeydik. Yeni yemekler ve tatlar yapmaktan hoşlandığım için yemek sitelerinde bir araştırma yaptım. En ilginç olanı sizinle paylaşmak istiyorum. Yemeğimizin adı : Kabak Suşi :) Suşi kadar zor değil ve hatta bana göre daha lezettli çünkü her türlü balığı sevmeme rağmen bir türlü Suşiye alışamadım. Bu arada eklemek istediğim , bu fotograf benim yapmış olduğum mezeye aittir , herhangi bir siteden alıntı değildir.

Kısaca tarifi;

Boyuna ince olarak kesilmiş kabakları çok fazla pembeleşmeden kızatıyoruz.
İç malzemesi ise ; Lor peyniri , sarımsak , dereotu , kırmızıbiber , karabiber , çok az kimyon ve biraz zeytinyağı.
Tüm iç malzeyi karıştırıp kabağın içine sürüp kabağı rula haline getiriyoruz.


İşte bu kadar. Ama diğer önemli bir husus ise sunum.Ben daha önce çakıl taşları ve mumlar için almış olduğum yıldız tabakta servis yaptım , yıldızın uç kısımlarını da biber turşusu ile doldurdum. Sizlerden daha güzel fikirler çıkacağına eminim.

Sağlıcakla kalın.

6 yorum:

  1. hımm suşiyede bayılırım, kabağıda severim :)))

    neşeciğim ellerine sağlık olsun canım benim.

    pek güzel bir alternatif meze olarak

    sıcacık sevgiler
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  2. neşecim canımm hoşgeldin...kabak suşilerin harika görünüyor ellerine sağlık sevgilerr

    YanıtlaSil
  3. Selam canım..hayırlı olsun yeni adresin..Suşi harika görünüyor..eline sağlık iyi haftalar sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. harika olmus ellerine saglik canim
    blogspota gecmissin hayirli olsun
    tarifi aldim vejeteryan kizima hazirlayim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. harika bir fikir denemem lazım ellerine sağlık çok değişik olmuşlar

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bi tarif, görüntüsü de çok hoş. eline sağlık

    YanıtlaSil