Tarifime başlamadan önce , yapmış olduğum tüm yemeklerde mutfaktaki ayrılmaz parçalarımı sizlere göstermek istedim ; CD çalarım ve CD lerim . Müzik olmadan iş yapabilmem imkansız. Özellikle haftasonları Müzik Marketler ve Kitapçılarda hiç sıkılmadan saatlerce vakit geçirebilirim.Aslında yabancı CD fiyatlarına bakınca bazen kıyamıyorum ama internetten indirmek bana aynı zevki vermediği için " amannn nelere veriyorum 2 CD ' yemi veremiyeceğim " diyorum :-))
Yaklaşık 5-6 aydır Afrika kökenli İspanyol şarkıcı Buika'ya hayranım , inanılmaz bir ses , bulduğum tüm CD'lerini aldım , yenisi çıkarsa hemen onuda alacağım. Bence dinleyin beğeneceksiniz.
Ayrıca İncesaz ve onunda bir albümde vokalistliğini yapmış olan Melihat Gülses muhteşem bir ses diyebilirim , aynı zamanda bu övgüm gene İncesaz'ın vokalistliğini yapan Dilek Türkan içinde geçerli .
Tabi şimdi dinlediğim diğer albümler konusunda yorum yapmaya kalkarsam ne tarife sıra gelir ne de bu yazı biter :-)
Ama youtube'dan dinlediğim birkaç şarkının linklerini iletmek isterim , dinlemenizi öneririm çok güzel.
"Carlos Baute & Marta Sánchez - Colgando En Tus Manos" ,
http://www.youtube.com/watch?v=qExd-3oCTl4
"Alejandro Sanz-Amiga Mia"
http://www.youtube.com/watch?v=NMcCeecvWQk
"Nancy Wilson - Casablanca"
http://www.youtube.com/watch?v=xyeEWXeIq-c
"Rainy Night in Georgia -- Brook Benton"
http://www.youtube.com/watch?v=yRKqfrct070
"Como Duele - Luis Miguel"
http://www.youtube.com/watch?v=_0XEHAT84eQ
Bu tarifimi 3 adımda malzeme listesi vermeden anlatacağım , bu iş hoşuma gitti :-)
1 Saat kadar sıcak suda beklettiğimiz 2 bardak fincan pirinci önceden zeytinyağı ile kavurarak koyulaştırdığımız 2 çorba kaşığı arpa şehriyenin içine katıp bir müddet çok harlı olmayan ateşte 1 kaşık tereyağı ilave ederek yavaş yavaş karıştırarak kavuruyoruz.
Kavrulma işlemi bitince ayrı bir tavada sotelediğimiz ( tereyağı , tuz , karabiber ve çay kaşığı ucuyla hardal ile ) tavukları pirincin üzerine dizip 2,5 bardak ılık su ilave ediyoruz .Kaynayana kadar harlı ateşte , kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine havlu serip tencerinin kapağını kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
Demlendikten sonra tavukları bozmadan hafifçe karıştırıp servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.