21 Aralık 2014 Pazar

Lavaştan Tavuklu Lazanya



Yemede yanında yat tariflerden bir tanesi :) içine ister tavuk , ister kıyma istersen sadece sebze ile yap hepsi son derece lezzetli olacaktır ;)

Ben bir akşam öncesi için yaptığım ve fazla gelen soya soslu tavuğumu değerlendirmek için yaptım bu lezzeti. Herhangi bir yerde görmedim ama muhakkak benzer tarifler vardır. Ama ben görmediğim için benim özel tariflerimin arasına koyabilirim :)


Malzemeler:
- 3 adet lavaş
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı kadar domates rendesi
- soya sosu ve baharatlarla pişirilmiş kuş başı kesilmiş tavuk göğsü. ( bol soğanlı ve baharlı kıymada kavrulabilinir - yılbaşı için yapmıştım çok lezzetli oldu )
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ( kalıbı yağlamak için )


Yağladığımız kalıbı 1 adet lavaşı ortalayarak yerleştiriyoruz. 


Lavaşın üzerine sırayla domates püresi , tavuk ve kaşar rendesini koyuyoruz. 


Bir kat daha aynı şekilde yapıp en üste bolca kaşar rendesi koyup 170 derecelik ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. 
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra kilitli kalıbımızdan çıkartıp servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapıyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

Mozaik Pasta


Bizim evin kuşkusuz vaz geçilmeyen tatlılarından birisi , tabi benim içinde yapımı çok kolay olduğu için favorisi :)

Malzemeler : 
- 1,5 paket Eti Petibör bisküvi ( iri iri kırılacak )
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 çorba kaşığı kakao
- isteğe bağlı 1 portakalın kabuğunun rendesi

Malzemelerin hepsi birleşene kadar iyice karıştırıyoruz. Kırılmış olan bisküvilere hazırladığımız sosu ilave edip bisküvileri ezmeden karıştırıyoruz. 
Büyük boy buzdolabı poşetini keserek açıp seriyoruz , üzerine karışımı koyup ister piramit ister rulo bir şekil verip sarıyoruz. En az 2 saat kadar derin dondurucuda bekletip dilimleyerek servise sunuyoruz. 

Köpüklü bir kahve ile güzel gidecektir ;)

Sağlıcakla kalın. 

Simit Piza



Bayatlamış simitleri değerlendirmenin güzel bir yolu , simit piza. 
İstenilen malzeme ile yapılabilir ya da benim gibi artan börek içini değerlendirebilirsiniz :)

Malzemeler ;

- 2 adet bayat simit( halka halka kesilmiş )
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağından daha az zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- istenilen piza malzemeleri - mantar, salam,sosis v.b. ( ben soğanlı kıymalı pazılı börek içini kulllandım )


Simitleri yağladığımız fırın kabına diziyoruz. 


Üzerine piza malzemerini ve en üste rende kaşarları koyuyoruz. 


Üzerine yumurta, süt, yoğurt ve zeytinyağ karışımını döküyoruz. 
1 saat kadar sonra simitler tüm malzemeyi çektikten sonra 170-180 derecelik soğuk fırında malzemeler pişene ve üzeri iyice kızarana kadar tutuyoruz. 
5 dk. kadar dinlendirdikten sonra büyük servis kaşığı ile tabaklara koyuyoruz. 

Sağlıcakla kalın. 

3 Aralık 2014 Çarşamba

Sebze Çorbası



Kış kendini göstermeye başlandığında soframızın bir numaralı sevileni çorbaları çeşitlendirmek adına geçen gün evdeki malzemelerle oluşturduğum bir lezzet ile karşınızdayım :)
Tavsiye ederim deneyin , özellike kimyonu seviyorsanız biraz bol tutun bu tür çorbalara çok yakışıyor. 
Hoş bugün hava bahar hissini versede yarın ne olacağı bilinmez :)


Malzemeler :
- 1 adet dolmalık kabak ( kare kare kabukları soyulmadan doğranmış )
- 1 tutam semiz otu
- 1 kase ( yaklaşık 8-10 adet brüksel lahanası )
- 1 kase doğranmış kırmızı lahana
- 1 adet havuç ( doğranmış )
- 1 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı ( soğan ve sarımsağı kavurmak için )
- yağda soldurulmuş iri boy kuru soğan ve 4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı buğday yarması ( yoksa ince bulgur )
- 4 adet buzluk poşeti tableti kemik suyu
- 2 su bardağı su
- istenildiği kadar tuz , karabiber , zerdeçal , zencefil ve kimyon. 

Yukarıdaki tüm malzemeleri düdüklü tencerede yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz ( her düdüklüye göre zaman değilebilir ). Piştikten sonra parçalayıcıdan geçiriyoruz. Katı olduğu takdirde az az su ilave edebiliriz. Servis sırasında pul biber kullanılabilinir. 

Sağlıcakla kalın.