İkinci defada Trabzon’lu olan sevgili arkadaşım Özlem geçenlerde onlara gittiğimiz zaman yapmıştı, orada yedim. Laf aramızda Özlem’lere hep gideriz, kendisi çok gittiğimiz için sitem eder ama ben yemeklerini çok sevdiğim için bu gitmeler hiç bitmeyecek, Özlemmm bu sözüm sana :)))
Bu yemek Karadeniz’in yöresel yemeklerinden bir tanesi ve bence son derece de lezzetli.
Tarifini aklımda kaldığı kadarı ile vereceğim, zaten hatalı bir yeri olursa Özlem mutlaka uyarır :) Ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuştu.
Malzemeler;
- ½ kilo taze fasulye ( küçük küçük verev olarak doğranmış )
- 1 baş kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 adet domates ( küp küp doğranmış )
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Zeytinyağı ve tereyağı
- 1 adet kesme şeker
- İstenildiği kadar tuz
Doğranmış soğanları çok az pembeleşene kadar 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağında kavuruyoruz, içine fasulye ve domatesleri ekleyip hafifçe yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Fasulyenin üzerine pirinci, suyu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve tuzu ekleyip , tencerenin kapağını kapatıp ocak kısık olarak pilav kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pişip demlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor.
Sağlıcakla kalın.